torsdag 15 augusti 2013

Vampire Academy - Löftet

Vampire Academy - Löftet,  av Richelle Mead

Bella har redan skrivit om de här böckerna i stora drag men jag ville så gärna skriva om den fjärde boken så:)
Men den innehåller SPOILERS!! Så om du inte läst böckerna som kommer före denna. Ta dig till närmaste biblioteket och låna dem ;) 
Den första filmen kommer snart på bio! 2014! Och den första teaser trailer har kommit ut:) Rena lyckoturen att jag hittade den: http://www.youtube.com/watch?v=2obBGwWOT1k&feature=c4-overview&list=UUkR0GY0ue02aMyM-oxwgg9g

Rose har gett sig av för att döda Dimitri. Hon har hoppat av skolan, och är nu på väg till Ryssland. Där Dimitri föddes. Dagar och veckor går utan att Rose hittar honom. Hur hon än letar, inget spår. Om hon bara kunde minnas namnet på byn där han föddes.

En kväll får Rose en förföljare, en människa som känner till om alla dessa vampyrer. Sådana som hon kallas alkemister. Hon heter Sydney, och hon är väldigt arg på Rose för att hon dödat flera strigoi och inte gjort sig av med kropparna.

Efter en hel del talande kommer det fram att Sydney vet vilken by Rose letar efter. Omsk och finns långt borta från S:t Petersburg. Tills sist finner hon familjen Belikov utan att de vet att Dimitri har blivit en strigoi. och när Rose väl berättar kommer det mycket tårar. För dem är han nu död. Men Rose berättar inte om sitt uppdrag sitt löfte. Sitt löfte att döda Dimitri. Flera veckor stannar hon kvar tills hon sist blir tvungen att ge sig av. 

En kväll, finner hon Dimitri igen. Eller rättare sagt han finner henne. Och vill ha henne. Vara tillsammans med henne för evigt. Han vill göra henne till en strigoi.

Den bästa boken hittills av alla Vampire Academy serien. Den är spännande och totalt överraskande. Ser fram emot att läsa de två sista så fort som möjligt.

// Atte

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar