måndag 5 augusti 2013

Hästen i spegeln

Jenny Hughes - Hästen i spegeln


Den här boken är från Pollux hästbokklubb som jag var medlem i när jag var yngre. Den här boken och dess uppföljare var mina favoriter från Pollux. De är spännande och roliga, utan att vara en särskilt mäktig läsupplevelse. Hästen i spegeln är en mysig, ganska lättläst bok för hästintresserade barn/ungdomar.

Fjortonåriga Ellie och bästisen Tara tillbringar sommarlovet hos Taras gudföräldrar. Med sig har de sina hästar, Aslan och Podge. Ellie och hennes tillgivna ponny, Aslan, kan en massa små trick och hon brukar roa sina kompisar med att få honom att lägga huvudet på sned, ta av henne mössor eller bara följa efter henne som en hund.

Under en ridtur i skogen träffar de bröderna Jonah och Ricky som bor på godset Garland House. Tara och Ricky trivs jättebra tillsammans, medan Ellie genast blir förtjust i den allvarligare Jonah, med de varma, mörka ögonen.

Men så dyker Roger Purley upp och påstår att han är den rättmätige arvtagaren till Garland House - som Jonah och Rickys föräldrar nyligen ärvt. Han har alla papper, han pratar på samma sätt, lägger huvudet på sned... Han måste helt enkelt vara den han utger sig för. Men Ellie vägrar tro det. Hon och Jonah måste försöka bevisa att Roger inte är Roger, innan han tar Jonahs hem ifrån honom. Men det är inte lätt när varken föräldrarna, brodern eller bästa kompisen tror en.


Jag hittade en så mysig läshörna på biblioteket i Vallentuna. Inspirerande.

 Bella

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar