söndag 25 augusti 2013

Fallen ängel

Fallen ängel, av Becca Fitzpatrick

Här kommer ett lite försenat inlägg om en tonårsbok som handlar om fallna änglar.

Huvudpersonen Nora känner sig märkligt dragen till den mörke, mystiske Patch. Patch är ibland fruktansvärt otrevlig mot henne, för att sedan hjälpa henne. Hon vet inte alls vad hon ska tycka om honom och hävdar bestämt för sin bästis Vee att hon inte är kär i Patch. Men konstiga saker händer och allt har med Patch att göra. När hon sedan rör vid ärren på hans rygg och dras in i hans minnen, inser hon att hon måste få veta sanningen. Men sanningen är skrämmande. Patch är inte mänsklig.

Jag tycker om väldigt mycket med boken och bokserien. Men samtidigt är det vissa saker som jag tycker mindre om. Ärkeänglarna framställs nästan som fiender, medan Nora och Patch är kärleksparet som ingen förstår och som hotas av båda sidorna i kriget mellan Himlen och de fallna änglarna. Sedan är det ex-flickvänner, bästa vänner och värsta fiender som alla verkar vilja döda Nora av olika anledningar. Och personer är sällan de de verkar vara. Fast det där sista var väl inte så farligt...

Fallen ängel är en väldigt spännande bok som jag nog tycker ganska mycket om. Rekommenderar. Serien fortsätter med: Förlorad ängel, Noras val och Änglarnas kamp.

Bella

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar