söndag 18 augusti 2013

Fem snabba boktips

Kärleksroman:

Om jag kunde drömma - Stephenie Meyer

Vem har inte hört talas om Twilight. Om jag kunde drömma är första boken i serien om Edward och Bella - vampyren och hans mänskliga flickvän.


Barnbok:

Jimmy Knapp och Lukas Lokföraren - Michael Ende

Väldigt söt bok om en ö med en kung och tre undersåtar. En dag anländer ett paket med en liten baby till ön. Jimmy Knapp, som pojken får heta, växer upp tills det en dag blir för lite plats på ön. Någon måste bort. Lokföraren Lukas vill inte skiljas från loket Emma och beslutar sig för att ge sig av tillsammans med henne. Jimmy följer med och vännerna är tillsammans med om de mest fantastiska äventyr.


Äventyr:

Percy Jackson och monsterhavet - Rick Riordan

Aktuell just nu - filmen kom på bio under den senaste veckan. Halvblodslägret är hotat och Percy, Poseidons son, ger sig ut på ett uppdrag för att rädda det. Tillsammans med Athenas dotter Annabeth, cyklopen Tyson och satyren Grover måste han överleva bermudatriangeln/monsterhavet och allt vad det innebär. Andra boken i serien om Percy Jackson.


Favorit i repris:

Den vita katten - Holly Black

Urban fantasy. I en värld där det finns berörare (magiker) och där alla bär handskar just därför. Cassel Sharpe verkar inte höra hemma någonstans. Folk tror att han är berörare och håller sig undan. Samtidigt är han den enda i sin familj som inte är det. Men något stämmer helt enkelt inte.


Överraskning:

Skulduggery Pleasant - Derek Landy

Genrer: skräck, humor, mysterie och fantasy. Boken handlar om en flicka som heter Stephanie och ett skelett vid namn Skulduggery Pleasant. Ja, ett skelett. Han har med hjälp av magi överlevt sin död och kämpar för att rädda världen. Fantastisk bok. Ska skriva mer om den någon gång. Nummer 1 i serien om Skulduggery Pleasant.


Bella

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar