söndag 25 augusti 2013

Torsdagar med Sigge

Torsdagar med Sigge, av Lin Hallberg

Den andra boken i serien Sigge.

Elina fortsätter med ridningen som vanligt. Och nu äntligen har Sigge blivit frisk igen! Elina fantiserar om att hon ska få rida Sigge igen. Hon funderar också på att fråga Ingela om hon får rida ensam?
Men sedan vid stallet blir det inte alls som hon tänkt. Mattis och hennes stortjej får Sigge istället, medan Elina och Jossan får ta Sam. Elina blir sur och tycker att de sviker henne. Det var ju hon som skulle rida Sigge idag.

Men när de väl börjar trava, blir Sigge väldigt pigg och galopperar iväg. Mattis som inte alls hänger med flyger av och allt blir råddigt. Mattis vågar inte sitta upp på Sigge igen. Elina säger att hon vågar, trots att hon knappt tror det. Och till sist sitter hon upp på Sigge igen. Men Sigge är busig och väldigt vimsig. Hur ska det gå?

De får också veta att de ska ha ett uppvisnings program så att deras föräldrar får komma och titta på hur duktiga de är.
Medan stortjejerna ska ha ett lucia tåg. Men kommer Sigge kunna vara med? Han som blivit så busig? och varför är Jossan så trött på Elina. Är hon rädd att hon ska ta Sigge ifrån henne?

Bra och intressant bok, väldigt bra nybörjar böcker åt yngre. 

// Atte

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar