torsdag 8 augusti 2013

Alla älskar Sigge

Alla älskar Sigge, av Lin Hallberg.


Elina ska precis börja tvåan, vilket är väldigt spännande. Men någonting som är mera spännande är, att hon äntligen ska få börja rida! Det var en dag för ett par månader sedan, då åkte Elina och hennes mamma förbi ett stall. Och Elina blev förtjust, då bestämde de att de skulle åka upp till gården och fråga ägaren om hon får börja rida. Precis då hade de inga lediga platser men till hösten var Elina hjärtligt välkommen till BUS som står för Brobyungarnas shettisar. 

Och äntligen är dagen här! Elina tillsammans med sina bästisar ska börja rida. Första gången blir väldigt läskig och rolig. Ingela som deras ridlärare heter säger att hon ska lära dem allt hon kan. Elina och hennes kompisar är den lilla gruppen och i stora gruppen finns det ett par äldre tjejer som Ingela kallar Stortjejerna. De ska ta hand om Elina och de andra så gott som det bara går. När de visas runt i stallet fastnar Elina för en helvit ponny. Han heter Sigge. Alla retas på skoj om att Elina fått Sigge-sjuka men att det kommer gå om då hon ridit honom ett par gånger. Men Elina är bestämd, Sigge är vackrast och bäst!

En dag när Elina kommer till stallet står Sigge och hänger med huvudet och vill inte lägga ner hoven. Ingela säger att han har blivit sjuk. Och i hans hov har han ont. Elina börjar gråta. Sigge får inte dö!
Allt känns bara värre när Ingela tar honom till djursjukhuset. Men berättar sedan att han kommer bli bättre där de har koll på honom.

Men hur ska det gå? Kommer Elina någonsin kunna rida Sigge igen?

Den här boken är rekommenderat för yngre 9-12 år men trots det en väldigt bra bok, som jag ändå fortsätt läsa när nya böcker kommit ut. Lättläst och intressant för alla hästintresserade. Och det roliga är att Lin som har skrivit boken faktiskt äger en liten shettis som heter Sigge och hans bror Sam som också är med i boken. Hon har själv hållit på med hästar och ponnyer så hon vet vad hon skriver om. 

// Atte

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar