lördag 3 augusti 2013

Dödligt bevis

Dödligt bevis, av Richie Tankersley Cusick

Ryan ( som är en hon ) tar med sin syster Marissa ut i  skogen för att plocka olika tillbehör till en leksaks affär där Ryan jobbar. Men Marissa är ängslig och nervös. Hon hänger efter sin syster och vill åka hem. Ryan tycker hon är bara jobbig tills Marissa tar tag om hennes axlar och frågar om hon kan hålla någonting hemligt. Marissa tror hon är i fara, vilket Ryan tycker låter absurt. Ryan säger åt sin syster att gå och leta efter kvistar längre bort medan Ryan själv går åt ett annat håll. Efter en stund är hon klar. Men Marissa syns inte till. Sedan hörs det, ett skrik. Ryan springer och ser sin syster under isen. Hennes blåa ansikte och upp spärrade ögon. Hon försöker säga någonting, någonting Ryan inte förstår. Och sedan är Marissa borta.

Tre veckor går efter Marissas död. Ryan känner sig iakttagen. Hon tycks höra Marissas röst överallt. 
Vad var det Marissa försökte säga under isen? Och vad var det för film hon pratade om med Ryan innan hon försvann. Hon kände sig iakttagen. Kan det verkligen vara en olyckshändelse? Eller försökte någon få Marissa ur vägen. Utan att Ryan vill eller kan det blir hon indragen i det hela. 

Boken är rankad som skräck men jag personligen tycker det är mera mysterie, thrillers. Men väldigt bra och spännande bok, där den du trodde du kunde lita på, kan vara din värsta fiende.

// Atte 
( Bella uppdaterar i morgon :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar