torsdag 17 oktober 2013

Lika olika-bästa vänner

Lika olika - bästa vänner , av Jo Noble

Kim tänker: Hon har förstås klätt upp sig enbart för min skull. Hon ser säkert inte ut som en flygvärdinna i vanliga fall. Så snart vi kommer hem till henne så byter hon nog om till ett par gamla jeans, och sedan kan vi skratta åt vårt första möte.

Nicky tänker: Hon har säkert klätt sig sådär på tanke med den långa bilresan. Så snart vi kommer hem till mig kan hon slänga sig i poolen. Sedan är hon redo att byta om till middagen.

Första mötet mellan två bästa vänner som har brevväxlat i 2719 dagar sedan är ansträngt och obekvämt. Ingen av dem trodde att den andre skulle vara, ja vad då? Annorlunda? Men nu är det redan bestämt Kim ska bo hos Nicky i 2 långa veckor. Kommer det att bli en dröm eller en mardröm?

Men början blir kämpig. När de anländer till Nickys hem inser Kim att Nicky bor på ett Rekeationscenter som hennes föräldrar äger. De är väldigt förmögna. Kim som bor hos sina föräldrar, de är slarviga och städer sällan. Medan Nickys hem är väldigt städat och ordningsfullt. Men det är bara början till mardrömmen för Kim. Första middagen med Nickys föräldrar och hennes bror blir hemsk. Utan att ta i beaktan att Nickys kompis är där, börjar de stor gräla med varandra.

Nicky och Kim anstränger sig för att föra samtal, men båda känner att det är ansträngt och besvärligt. Men ändå vill inte Nicky att Kim ska åka hem. Det är hennes första och allra bästa kompis.
Men flera hemligheter döljer sig, varför avskedar Nickys pappa nästan alla hans anställda? Och hennes bror Matt? Varför är hans egen bli borta? Hennes mamma vet de inte vad de ska tro om?

Till slut är kanske Kim och Nicky inte så olika trots allt? Eller? Ska deras vänskap överleva i två veckor?

En bra ungdoms bok som vilken ungdoms kan läsa, mera inriktat åt tjejer dock. Mörka hemligheter döljer sig. Men är intressant och lättläst.

// Atte

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar