torsdag 3 oktober 2013

Kära Ingen

Berlie Doherty: Kära Ingen


Eftersom Atte inte skriver om någon bok idag, kan ju jag göra det. Nu när jag för en gångs skull har lite tid över. Boken jag tänkte berätta om heter Kära Ingen och är en ungdomsbok skriven av Berlie Doherty. Hon har också skrivit en bok som heter Bilden av Danny, som verkar vara väldigt bra.


Chris och Helen är 18 år gamla. De har kommit in till skolorna de vill börja i till hösten. Allt skulle vara perfekt för det unga paret om det inte varit för en händelse i januari och dess följder. Helen är gravid. Hon vet inte vad hon ska ta sig till. Hon gör slut. Chris är förkrossad och förstår inte hur han plötsligt kan betyda så lite för Helen.

Boken är skriven ur Chris perspektiv och efter att deras förhållande tagit slut vet han inte särskilt mycket om vad som händer med Helen och hans ofödda barn. Men en höstkväll får han en bunt brev från Helen daterade mellan januari och dagens datum, alla riktade till Kära Ingen. Först blir han upprörd över att det är vem han är för Helen. Ingen. Men sedan inser han att breven alla är riktade till deras barn och att de blivit som en dagbok för Helen.

Medan han läser om hur Helen ber Ingen att inte finnas de där första veckorna efter upptäckten, minns han samtidigt vad han var med om under tiden. Så boken är ur bådas perspektiv och berättar om två ungdomar som kämpar med tanken på att bli föräldrar. Samtidigt försöker de laga sina egna trasiga familjer. Chris, som saknar mamma, och Helen, som inte får något stöd från sin. Kära Ingen är en helt klart läsvärd bok.


Bella

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar