söndag 15 september 2013

Vildhästarnas dans

Vildhästarnas dans, - av Angela Dorsey


Evy bor långt ute i vildmarken med sin mamma, hon har en vän som bor flera kilometer därifrån. Hennes mamma är en konstnär som målar tavlor och sedan säljer hon dem. Två gånger i månaden kommer en man med mat åt dem och säljer Evys mammas tavlor.

Det Evy inte förstår är varför hennes mamma vill gömma sig. Trots hon aldrig sagt det rakt ut. Vad är det hon är rädd för? Och vem var egentligen Evys pappa?

Men Evy har en gåva, en gåva att kunna kommunicera med hästar. Där ute i vildmarken springer det mycket vildhästar omkring. Evy kan känna deras närvaro. En natt när vinterkölden slår till hårt söker sig en hästhjord sig närmare Evys hus. Hon kan känna deras hunger.

När Evy och hennes mamma börjar lägga ut hö på nätterna kommer flocken tillbaka. Evy kan känna deras glädje av att få mat. Hon vill så gärna tala med dem. Men vågar inte, för rädslan i att de ska känna igen hennes röst. Rösten som kanske dödade Willow.
Men det är någonting som skrämmer hästarna. Något som följer dem med sin vaksamma blick. Och Evy måste stoppa hotet, innan det blir försent.

En väldigt bra och magisk bok. Angela är fantastisk på att kunna beskriva saker och ting. Man kommer lätt in i handlingen och man vill veta mera.

// Atte

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar