torsdag 5 september 2013

Letiria - Berättelsen om De fem



Letiria, - Berättelsen om De fem, författare Gabriella Victorzon

Bella ritade sin egen pärmbild. :D
Letiria är skriven av min underbara vän Gabriella Victorzon. Hon skrev den i samband med studio3 och resultatet blev Wow känslan. 

En magisk värld.
Ett förlorat folk.
Fem ungdomar med enorma krafter.
En fiende.

Bokens handling börjar i Ürov där De fem ungdomarnas historia börjar. 
Senare några månader efter i Lerálive, stor fem trötta och smutsiga ungdomar i väntan på att få komma in. Vakten vid porten blir tvungen att hämta fursten för att kunna avgöra saken. Eftersom landet är i krig kan de inte ta några risker. Men efter många om och men, slipper de in i staden. De fem ungdomarnas namn är :Tobias, Tim, Cecilia, Neo och Joel. Deras krafter varierar.

När de en dag vid slottet blir anfallna inser de vilken stor fara de är i. De skickas ut på ett hemligt uppdrag. Det ände de vet är att de ska ge ett meddelande till en person de söker. När han är funnen. Då kommer han berätta om deras uppdrag. Men resan blir varken lätt eller utan problem.

Kartan Bella har ritat :)
Bella de kan verkligen skriva! Boken är spännande från början till slut. Och det är inte för att hon är min vän jag skriver så här, hon kan skriva och har en naturlig talang för det. Beskrivningen är jättebra och man får verkligen en bild framför sig om hur det är. Så bra jobbat Bella! Den här boken är verkligen värd att läsa! Ingen tid går i spillo! Striderna är väl skrivna och man lever sig in i det äventyret De fem går med om. Slutet var verkligen överraskande men fantastisk. Så underbart gjort Bella! 

// Atte

2 kommentarer: