torsdag 26 september 2013

Stjärn-hästarna

Stjärn-hästarna, av Jenny Hughes


Sommarlovet börjar bra för Kayla. Hon och hennes häst Sami tävlar och tillsammans med deras lagkamrat Mickey vinner de. men efter tävlingen, hamnar Kayla och Sami utför en storm. Det är en hård storm och när den äntligen är över, är Kayla lättad. De hade klarat sig. Men någonting är annorlunda.
och när hon möter en kille som påstår sig att vara en prins vet hon att någonting är helt fel!

Killen heter Mikal och är prins av Tagor, och på utseendet liknar han Mickey. Kayla inser att hon och Sami har hamnat i en helt annan värld. Hon får snart veta att en ond trollkarl har förvisat alla djur från kungadömet och att hon har blivit utvald av ödet. Alla djuren kan bara återvända med Kaylas hjälp - och hur verkar bara de mystiska stjärn hästarna känna till. Det blir en tuff och hård kamp mot tiden. 

Men tillsammans med Mikal, och Sami ska hon klara det. Men hur vet hon inte ännu...

En väldigt bra och mycket fantasifull bok. Läste den när jag var i ungefär 11 års åldern och gillade den. Har läst den nu som då och tycker den är helt okej. Lite kort för min smak, men smaken är som baken, delad :P
Blir ett kort inlägg nu efter som jag har dte lite stressigt och inte hunnit läsa någon nu bok ännu :) Men helgen på inkommande ;) Ha de bra :)


// Atte

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar