torsdag 12 september 2013

Elsa 12, och han som heter Eddie. Eddie 12 och hon som heter Elsa

Elsa 12, och han som heter Eddie. Eddie 12 och hon som heter Elsa, - av Thomas Halling

En väldigt speciell bok.

Boken är delad i två olika berättelser. Men de båda berättelser involverar varandra.
Det börjar med Eddie. Han är lite av ett problembarn, p.g.a att hans pappa är alkoholist, och hans mamma och pappa alltid bråkar. Därför ser han efter sin lillebror. Han har bytt skola flera gånger.
Första dagen på terminen möter han Robin, vars storebrorsa Sebbe stjäl saker och säljer sedan vidare.
Den dagen köper han en begagnad telefon av Robin. Han blir tvungen att skaffa fram 800 kr till nästa dag. Han inser snart att han blivit grundlurad för mobilen har inget Sim-kort eller någon laddare. Det finns en enda bild på mobilens display och det är av två ganska söta flickor, om det inte vore allt så kommer det en ny flicka till klassen. Samma flicka som finns på mobil displayen. Eddie hamnar i mycket trubbel, eftersom han inte kan betala. Därför får ett jobb, ett jobb som går ut på att stjäla en dyr klocka..



Elsa har just flyttat. Och hon hatar det. Hon hatar den nya skolan, nya lägenheten, nya klassen och de nya lärarna. Dessutom sitter hon strax bredvid en störig pojke. Han håller i en mobil som är exakt likadan som hennes var. Innan den blev stulen. Elsa blir mobbad av två flickor i klassen. Hon helt enkelt hatar det. En dag börjar hon tala med den där störiga pojken. Eddie heter han. Hon berättar om sitt liv och han lyssnar. Sedan sticker han, och hon följer efter. Men när hon följer efter honom får hon se en obehaglig överraskning.

En mycket speciell bok som sagt. Intressant att läsa och hur händelser kan se olika ut ur olika synvinklar. Skulle förslå att läsa Eddie, delen först. Sedan Elsa. Men en mycket bra bok som visar i hur mycket trubbel man kan hamna i, men också hur det är att till sist göra det enda rätta.

// Atte

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar