onsdag 4 september 2013

Harry Potter!!!

Det slog mig idag att vi har skrivit den här bloggen i typ ett halvår snart, och ännu har ingen av oss skrivit om Harry Potter. De flesta har väl hört talas om Harry Potter och bildat sig någon typ av uppfattning redan. Antingen har de läst böckerna, eller bestämt sig för att läsa böckerna någon gång, eller så vill de inte läsa och har bestämt sig för det. Men även om det här inlägget knappast kommer få folk att rusa till biblioteket och köa för att få tag i böckerna om Harry Potter, så tänkte jag skriva det i alla fall.

Harry Potter, 11 år, mobbas av sin familj och bor i skrubben under trappan. Hans föräldrar är döda. Han bor med sin moster, morbror och fete kusin Dudley och ingen av dem vill egentligen ha honom där. Men han kan göra saker. När hans moster klipper hans hår till en löjlig frisyr, oroar han sig över att gå till skolan följande dag. Men när han vaknar på morgonen har hans hår växt ut igen och ser ut som innan hans moster tog fram saxen. Flera konstiga saker har hänt och händer. Och nu, när han fyller 11, kommer hans liv att förändras för alltid. Harry Potter är en trollkarl (surprise, suprise).

Världens värsta slut skulle vara om den sista meningen i den sista boken var: "Och så vaknade Harry i sin säng i skrubben under trappan, Privet Drive 4, Little Whinging, Surrey." Som tur är slutar inte bokserien om Harry Potter på det sättet. Mer än så tänker jag inte avslöja om slutet.

Harry Potter är en spännande berättelse på flera tusen sidor. Det finns många olika åsikter om den, men min är i alla fall: AWESOME!





Bella

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar