tisdag 30 juli 2013

Brotherband - The invaders

Brotherband - The invaders, av John Flanagan

The battle has begun . . .

I den andra boken om brödraskapet the herons (hägrarna) har Hal och hans vänner slagit läger i en liten vik som de kallar Shelter bay. På havet rasar en våldsam storm som tvingat alla fartyg att söka skydd. Likaså det svarta piratskeppet Raven, med sin grymme kapten Zavac. Hägrarna, tillsammans med den gamle, men otroligt skicklige krigaren Thorn, är på jakt efter Zavac och en värdefull skatt han stulit från Skandia.

Ute på havet stöter de på en liten båt med en ensam person ombord. Flickan heter Lydia och saknar mat, vatten och en åra. Hon kan också berätta om en piratattack mot hennes hemstad, som hon nätt och jämnt överlevde. Hal börjar fundera ut en plan för att besegra Zavac.

Men det här är inte längre brotherband-träning, det är verkliga livet och det är krig. Riskerna är större, och en av de där små detaljerna Hal är så känd för att glömma är att folk kommer bli skadade. Det är inte ens säkert att de alla överlever.

Jag älskar de här böckerna. Jag har kommit fram till att de nog är lika bra som spejarens lärling - men på ett lite annat sätt. Speciellt nu när Lydia dök upp och skapade lite rivalitet mellan pojkarna.

Men de är inte fristående på samma sätt som spejarens lärling, så man borde nog börja med första boken så att man inte blir så förvirrad.


Bella

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar