torsdag 18 juli 2013

Drakens bok

Drakens bok, av A.J.Lake


Kungasonen Edmund åker iväg på en lång resa som hans mor har skickat honom på. Ombord på skeppet Spearwa som ska föra honom till Gual. Men på sin resa över havet råkar skeppet utför en mycket svår storm. Och trots att Edmund inte verkar tro sina ögon, ser han en drake. Drakar har inte funnit på väldigt många år. 

Ombord på skeppet finns också kaptenens dotter Elspeth. Hon och Edmund är de ända två överlevande efter stormen. Tack vare en kista som fanns ombord på skeppet överlever de två tillsammans.
De spolas upp på en strand där Aagard finner dem och räddar deras liv.

Snart inser både Edmund och Elspeth att de båda har fått varsin fantastisk gåva. Gåvor som ändrar hela deras liv och deras mål. Kan de fortsätta som om inget har hänt eller blir de tvungna att lära sig om sina gåvor? Edmund och Elspth dras in i ett äventyr som ingen av dem vill vara delaktig i. Men när den onde mannen Orgrim börjar söka efter dem har de inget val. Tillsammans med trubaduren Cluaran ger de sig av. Men Cluaran är inte en vanlig trubadur. Han vet någonting som de inte vet.

Murri gillade också boken ;)
En spännande bok och läsvärd! Den här boken var väldigt annorlunda än jag trodde den skulle vara, trots att "Drakens bok" kanske inte passar in i handlingen i den här boken förstår man ändå relationen. Handligen gick bra framåt i maklig men ändå snabb takt. Gillade slutet eftersom det verkligen var oväntat.

Kartan från boken

Drakens bok

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar