tisdag 16 juli 2013

Legenden om Darren Shan


Legenden om Darren Shan - Skräckens cirkus, av Darren Shan (finns ingen annan signatur)


Legenden om Darren Shan börjar med den tunna och smått kusliga boken Skräckens cirkus. Sedan följer en hel massa lika tunna böcker. De är inte fristående. Genom seriens gång blir böckerna mer och mer spännande, men samtidigt också lite konstigare enligt mig.

Skräckens cirkus börjar med fyra vänner som lyckats få tag i biljetter till en freakshow. Problemet är att de bara har två biljetter. De kastar upp dem i luften så att vinden får tag på dem. Darren vill så gärna gå, men istället för att hoppa och försöka fånga en biljett, blundar han och sträcker ut händerna. Biljetten landar i hans hand och han och bästisen Steve Leopard gör sig redo för att gå på freakshow.

En freakshow är en tillställning där folk betalar för att komma och titta på missbildade mänskor som visar upp sig - ofta mot sin vilja. Det är ganska hemskt.

Men den här freakshowen är annorlunda. Cirkusdirektören har mystiska krafter, ormpojken är verkligen delvis orm och mannen med den dödliga spindeln är misstänkt lik en målning av en vampyr som Steve sett i en av sina vampyrtidningar. Och plötsligt vänds Darrens liv uppochner för alltid.

Darren har alltid varit fascinerad av spindlar och mot bättre vetande stjäl han en livsfarlig tarantel från en livs levande vampyr. Han gömmer den i sitt rum och visar den bara för några få utvalda. Han njuter av att få den att göra trick och känner sig riktigt cool, ända tills han gör ett misstag och en person nära honom blir biten. Nu måste han förhandla med en vampyr om motgiftet och priset han måste betala är alldeles för högt.

Böckerna är korta och många, med spännande slut - lite som en TVserie. Böckerna i serien är:

  1. Skräckens cirkus
  2. Vampyrens medhjälpare
  3. Dödens tunnlar
  4. Vampyrernas berg
  5. Prövningarnas tid
  6. Vampyrprinsen
  7. Skymningsjägarna
  8. Nattens bundsförvanter
  9. Gryningsmördarna
  10. Andarnas sjö
  11. Skuggornas herre
  12. Ödets söner
Legenden om Darren Shan är en spännande berättelse om vampyrer, deras dödsfiender vampanezerna, profetior om krig och världens ödeläggelse, samt två pojkar som en gång var vänner, men som nu måste döda varandra - och den som överlever kommer att krossa resten av världen.

Finns vid Pedersöre kommunbibliotek.

Bella

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar