torsdag 4 juli 2013

Vad hände med Jennie?

Vad hände med Jennie? av Caroline B Cooney


För tolv år sedan försvann familjens Springs dotter Jennie Spring. De sökte
över allt efter den 3-åriga Jennie. Till sist insåg de sanningen om att Jennie hade blivit kidnappad och vore kanske död. Trots allt sökande med hjälp från polisen hittade de ingen Jennie. Hon var borta!

En dag får familjen Spring ett telefon samtal, Jennie lever! 12 år senare har hon hittats. Jennie har bara bott i en annan familj och uppväxt långt hemifrån och heter Janie Johnsson.
Trots att Janie får veta sanningen om var hon egentligen kommer ifrån, vill hon inte lämna sina föräldrar Frank och Miranda Johnson som trodde att deras dotter Janie egentligen var deras första dotters barn.

Samtidigt drömmer Jodie om hur roligt och spännande det ska bli att få tillbaka sin syster Jennie. Hon drömmer hur de ska ligga sent uppe på kvällarna och berätta hemligheter för varandra. Trots att Stephen inte alls gillar iden att Jennie varit borta och plötsligt dyker upp i deras liv igen gör honom illamående. 
Men det blir inte alls som de väntat sig. Jennie som helst vill bli kallad Janie, vill inte bo där.
Hon älskar sina föräldrar som hon växte upp med och saknar sin pojkvän Reeve. 

Kommer Jennie/Janie stå ut de tre månaderna hon inte får höra sin mammas el. pappas röst. Och att inte få vara i närheten av Reeve. Trots att hennes riktiga föräldrar älskar henne kan hon inte ta emot deras kärlek, hon känner sig som en främlig i hennes egen familj.
Och varför tog Hannah Jennie den dagen från köpcentret och sedan ljög för sina föräldrar om vem hon var?

Den här boken var väldigt spännande, rolig och intressant. Man fick verkligen sätta sig in i Jennies situation om hur hon kände och tänkte. 
Läs också de två andra bökerna: Måste Jennie välja och Saknad Jennie 3 år
// Atte

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar