söndag 28 juli 2013

Boktips!

1. 

Klassiker: Onkel Tom's stuga.
Onkel tom som är en svart slav kring vars liv de andra sidoberättelserna om de andra karaktärerna - både slavar och slavägare - kretsar. Den sentimentala romanen återger slaveriets grymma verklighet men den visar också att den kristna kärleken kan övervinna något så destruktivt som slaveri  av människor.

2. 

Fantasy: Harry Potter och dödsrelikerna

Det sista sommarlovet på Hogwarts är snart slut och Harry Potter väntar otåligt på Privet Drive. Medlemmar ur Fenixorden ska komma och hämta honom och föra honom till en säker plats, utan att Voldemort och hans anhängare får reda på vart han tar vägen. Men när han väl kommit i säkerhet,  vad ska han göra då? Hur ska Harry kunna utföra den livsfarliga och omöjliga uppgiften som professor Dumbledore har gett honom? 

3. 

Övernaturlig: Stjärnornas dotter

En natt plockade Felix McGillicuddy fram sitt teleskop för att titta på stjärnorna. Det han inte väntade sig var att en av stjärnorna skulle falla ner mitt framför honom. Och mera överraskad blev han när han fann att en liten flick baby, fanns där istället för en meteorit sten. Hon fick namnet Harmony. Hon får en trygg uppväxt, men en dag börjar konstiga saker hända. Harmony kan se andra personers djupaste hemlighet.

4. Barnbok: Flisans osynliga häst

Den här hösten är det inte lätt att vara Felicia Sànchez-Kvist, nio år. Killarna i sexan retas och bästa kompisen Ninna sviker. Men så dyker Manolito upp, hästen som bara Flisan kan se.

5. Skräck: Festen

5 ungdomar blir bjudna till en fest, tillsammans med de populära. Vilket aldrig hänt tidigare. Kan det finnas en hake? När de väl kommer till festen, blir de eskorterade till ett annat ställa ensamma. Medan de som är på festen kan följa med dem via video kameror. Men någonting är fel. Alla på festen tror det är ett skämt, men någon försöker döda de 5 ungdomarna.



 // Atte

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar