söndag 1 juni 2014

5 sommar böcker!

Hejsan =D

Här kommer några böcker som jag absolut tycker ska ta chansen att läsa nu i sommar. Kom ihåg man behöver inte alltid sitta inne och läsa. Ta med boken till stranden, trädgården eller skogen. Speciellt roligt är det att kunna ta fram och läsa när man sitter på ett lugnt ställe och solen lyser skönt :) Har själv inte läst någon av dessa böckerna men kommer absolut läsa nån av dem i sommar .D Trevlig sommar läsning ^^

1. Tills kärleken skiljer oss åt, av Anna Lönnqvist

Spänningsfylld roman om förbjuden kärlek som får dig att tappa andan.
När Susanna träffar sexton år yngre David förändras allt hon någonsin trott på. Åtrån leder till att hon överträder tabun, och snart har hon trasslat in sig i en härva av osanningar. Hon ljuger inte bara för sina närmaste utan även för sig själv.

2. Oceanen vid vägens slut, av Neil Gaiman

En man återvänder till sin barndoms trakter på den engelska landsbygden. Till en början har hans biltur inget mål, men snart står det klart vart hans undermedvetna har fört honom: till en bondgård med en liten ankdamm strax bakom. För länge sedan bodde familjen Hempstock där: elvaåriga Lettie, hennes mamma och mormor. Märkligt nog bor mamman och mormodern kvar, lika gamla som de var då för fyrtio år sedan, men Lettie är borta. 

3. Stad av aska, Cassandra Clare

Egentligen vill Clary Fray bara att livet ska bli normalt igen. Men vad är definitionen av normalt när man plötsligt kan se varulvar, vampyrer och älvor på gatorna, lever som en demondödande skuggjägare och har en mamma som ligger i en magipåverkad koma? Clary försöker dra sig undan från skuggornas värld. Hon vill umgås mer med Simon (kanske mer än som vän?), men skuggjägaren Jace låter henne inte gå så lätt. Och den enda chansen Clary har att rädda sin mamma är att leta upp den onde skuggjägaren Valentin. Mannen som bland annat dödat Clarys morföräldrar - och visar sig vara hennes far.

4. Sätt mig i brand, av Tahere Mafi

Juliette överlevde en pistolkula i bröstkorgen. När hon vaknar efter att ha svävat mellan liv och död vet hon varken om rebellerna är besegrade eller om Adam eller ens någon av hennes vänner fortfarande lever. Warner har räddat Juliettes liv. Warner, överbefälhavaren. Warner, som hon hatade, men som blev hennes älskare. Warner, Adams bror. Juliettes och Warners kärlek är förbjuden, men omöjlig att kämpa emot. Nu vill Warner slåss vid hennes sida mot Återetablissemanget, och krossa skräckväldet. Men är det verkligen det enda han vill med henne? 

5. Det är så logiskt alla fattar utom du, av Lisa Bjärbo

I fyra år har Johan varit hemligt kär i sin tjejkompis. I fyra år har han bitit ihop, lyssnat, spelat intresserad när hon babblat om sina kärlekshistorier. Men nu går det inte längre. Han kommer att explodera! 

Johan och Ester har varit bästa kompisar sedan tidernas begynnelse. Först satt de bredvid varandra i sandlådan, nu är de 16 år och sitter bredvid varandra i gymnasieklassrummet på Katedralskolan i Växjö. De vet precis allt om varandra. I alla fall nästan. Det är bara en sak som Johan inte har talat om för Ester - han har varit kär i henne de senaste fyra åren, och tycker inte att det här med bästa kompisar räcker längre. 

// Atte

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar