måndag 30 juni 2014

Alla utom Alice

Alla utom Alice, av  Naylor, Phyllis Reynolds


Livet är inte alltid lätt utan en mamma. En mamma som man kan fråga om saker och ting. Så ibland känner Alice sig ganska osäker på vissa frågor om livet och sånt. Visst är det bra med pappa och hennes storebror, trots att han ibland kan vara riktigt dryg. Men det är fortfarande inte samma sak. Man kan ju nämligen inte fråga om vissa saker. Sådana kan man bara fråga av andra kvinnor. 

Enligt Alice finns det 272 pinsamheter kvar att genomlida. Hur ska man till exempel hantera att ens pappa går ut med ens favoritlärare? Och vad gör man när man får en chokladask av sin ex-kille på alla hjärtans dag?
Alice går tillsammans med en av hennes närmsta kompisar med i örhänge klubben och lagar hål i öronen. Snart blir hon en av de 8 populäraste tjejerna i skolan. Eller åtm på sjuan. Där har hon ett systerskap, kanske kan de diskutera sådana frågor som man behöver veta med varandra?

Men Ibland har sådana saker som örhänge klubben ett pris. När Alice börjar inse hur det är egentligen att vara med och så, kan det då vara försent och att hon redan då har förlorat en annan vän?

Alla utom Alice är (tror jag ) den tredje boken i serien. Men man kan enligt min åsikt läsa dem i vilken ordning som helst. De förklarar i början lite om Alice och hennes familj m.m. En typiskt tonårsbok som tar upp sådana saker som man kan gå och fundera på i den ålder. Så rekommenderas :)

// Atte

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar