söndag 22 juni 2014

Alfavargen - Ett vilt liv

Alfavargen -
Ett vilt liv, av Sylvia McNicoll


Zanna har ett svårt val framför sig. Ska hon bo kvar ute i vildmarken vid Last Chance eller ska hon flytta till sin mamma i Paris. Hennes mamma är en konstnär och mycket duktig. Men ibland känner Zanna att mamma inte riktigt har tid för någonting annat än målningen. Hon kom inte ens och besökte hennes bror Martin när han låg på sjukhus. Istället skickar hon en present som förlåtelse. Vilken mamma gör det? trots att det vore häftigt att bo i Paris vill Zanna stanna kvar och bo med sin pappa och tivllingbror. Tillsammans har de en varghunden Paris. Paris räddade livet på hennes bror Martin när han hade kört omkull med bilen och skadat sitt ben.

Men friden varar inte länge på campingen. En liten flicka är försvunnen! Och de hemska mardrömmar som Zanna hade när hennes bror var borta kommer tillbaka. Det blir en kamp emot tiden. Men kan kanske Paris hjälpa dem trots att det finns många som anser att han alltid kommer vara ett vilt djur. Ett djur som inte kan hjälpa. Men Zanna vet bättre!


En riktigt bra bok, har inte läst den på flera år och kommer bara ihåg små saker från den. Men minns att jag gillade den stort! Den var spännande och riktat mot tonåringar.
Slängde in två inlägg här för att kompensera mitt inlägg som jag glömde bort i torsdags ^^ Hoppas alla har haft en bra midsommar!
// Atte

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar