söndag 23 juni 2013

När jag vaknar finns du inte

När jag vaknar finns du inte, av Cat Patrick

Tänk att börja varje morgon med att du glömt allt du gjorde igår.

16-årige London Lane, varje kväll hon går och lägger sig raderas hennes minne av vad som hänt under dagen. Hon minns inte heller sitt förflutna, istället ser hon små bildsekvenser av framtiden, vad som kommer att hända.
Vad hände då hon var fem år gammal och hennes minnen försvann?

Varje kväll skriver hon i sin antecknings block vad som skett under dagen och vad hon måste minnas till nästa dag.
Ingen kan förklara varför hennes minne raderas. När hon en dag möter Luke börjar allting vändas upp och ner. London har en stark känsla av att hon sett honom förut. Men var? 

När London hittar ett kort av sin pappa börjar hon söka i sitt förflutna. Vad hände? Varför lämnade hennes pappa London och hennes mamma. Och när London en dag ser i framtiden en begravning börjar hon bli orolig. Vems begravning? Hennes? Eller nya pojkvännen? Och varför finns inte han med i hennes framtid, trots att hon älskar honom. Och börjar han bli misstänksam för att hon aldrig minns honom?

En väldigt annorlunda men bra och läsvärd bok. Hur är det att vaka upp utan att minnas någonting? Och se hemligheter i framtiden?
Väldigt spännande och intressant bok. Historien utspelar sig i USA och är väldigt typisk amerikansk. Man får följa med Londons liv och hur hon blir ovän med sin enda och bästa vän. Och den första pojkvännen.

// Atte

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar