torsdag 27 juni 2013

De utvalda - Monstrets dotter

De utvalda - Monstrets dotter, av Kristin Cashore. Bok 2


Flamma var 15 år när hennes far dog. Efter hans död är hon den sista överlevande - den enda med förmågan att förföra. Kontrollera och styra vem hon vill. Kan en sådan gåva användas till att göra gott?

Flamma är någonting som människorna kallar "monster". Hennes skönhet slår alla med häpnad. Med hennes tankekraft kan hon få folk som har svaga och inte skyddar sina sinnen, att göra som hon vill. Folk minns hennes fars grymhet, som ledde till att deras kung dog. Folket börjar nu undra om Flamma är likadan? Men Flamma vill bevisa att hon inte är som sin far.

När hon en dag får en förfrågad av kungen att hjälpa dem. När hon kommer till kungens hov för att hitta de förrädare som hotar riket. Hon blir tvungen att lita på sitt eget omdöme. Vilket är svårt eftersom Flamma är rädd för sin egen kraft. Flamma blir tvungen att välja var gränsen går. Det är inte enkelt särskilt inte med Bringan, kungens halvbror som har stängt sitt sinne för Flamma och ogillar henne väldigt mycket.

Monstrets dotter är den andra boken i De utvalda. De hör ihop på ett sätt trots de olika historierna. Denna historien utspelar sig i Dells. Gillar sättet Kristin Cashore skriver på. Trots det ibland blir lite för många resor genom landet, drar det inte ut på läsningen och det händer någonting intressant hela tiden.

En av mina favoriter så rekommenderar den till alla som gillade den första boken.

// Atte

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar