måndag 7 juli 2014

Väktarens lärling

Joseph Delaney: Väktarens lärling


Jag läste den här boken någon gång i högstadiet och då var jag nog egentligen lite för gammal för den. De flesta åldersrekommendationer säger 10-12 år. Det är en fantasy/skräck-roman om spöken och häxor och andra läskiga varelser. Den utspelar sig i ett mörkt och dystert England för några hundra år sedan.

Huvudpersonen är Tom Ward. Han är kanske tretton år gammal, och sjunde sonen till en sjunde son. Det gör honom till en potentiell väktare - som jag förstod det. En väktare är en person som beskyddar mänskorna från de mystiska väsen som härjar i trakten. Så Tom blir lärling hos en vresig väktare. Av väktarens tidigare lärlingar har många misslyckats. Vissa har till och med dött. Tom kastas direkt in i den här farliga världen och måste redan från början kämpa för att hålla sig vid liv.

Jag tyckte ganska mycket om den här boken när jag läste den. Det var långt innan jag såg TV-serier som Supernatural så jag var inte direkt van vid spöken, häxor m.m. Jag tyckte det var lite obehagligt. Men även om boken var jätteläskig ibland tyckte jag också att den var lite småtråkig mellan varven.

Jag läste de två första böckerna i den här serien, och även om de var bra, så tyckte jag inte att de var något speciellt. Därför lämnade jag serien där. Det kändes som om jag inte lärde känna karaktärerna tillräckligt. Men jag tror att största anledningen till att jag inte fastnade för väktarserien var att jag var för gammal för den. Så jag rekommenderar den för 10-12 åringar som tycker om spännande böcker.


Bella

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar