onsdag 30 juli 2014

Hemma är kanske ingen plats

Hemma är kanske ingen plats, Lin Hallberg


" Jag har alltid vetat att jag måste tillbaka till Argentina en dag".Sara är 19 år och ska snart gå ut ur gymnasiet. Tillsammans med sin bästa kompis ska de sedan på sommaren åka iväg till Grekland. Men saker blir inte som de tänkt. När Sara är en dag ut och rider råkar hon ut för en hemsk olycka. Så student festen och sommar resan byt ut emot sjukhus sängar och slangar.  När hon ligger där i sjukhus sängen börjar minnen komma tillbaka. Tiden då de bodde i Argentina. Sara minns Nubbe. Hästen hon red till skolan med. Han skulle aldrig ha kastat av henne. Aldrig! Efter att Sara lärt sig gå igen och när försäkringspengarna kommer, köper hon snabbt en enkelbiljett dit.

Varför Sara reser tillbaka är att hon måste få svar. Svar på varför allting ändrades. Varför de flyttade till Sverige och hur Nubbe mår nu. Men när hon kommer fram till Argentina och möts av en av de bekanta de hade när de bodde där får hon snart svar på att allt har ändrats. Ranchen de hade är borta. Likaså alla hästar de är sålda och utspridda över landet. Samma sak gäller det med Nubbe.

Det här är en stark berättelse om en tjej som söker sin identitet. När hon kommer till ett land där alt har förändrats och det är en svår sak acceptera. Om hur människor också kan förändras så mycket att de till och med vill göra henne illa. Men samtidigt hur en främling kan göra så stor skillnad.

// Atte


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar