tisdag 15 juli 2014

Gladiator - Spartacus son

Gladiator - Spartacus son, Simon Scarrow


Efter striden på arenan mot Ferax. Har Marcus äntligen blivit fri. Med Caesars hjälp ska han ta upp sökandet efter sin mor. Men hon befinner sig på en gård, hårt arbetande och Marcus har ingen aning om var.
I bergen har rebellerna börjat göra uppror. Brixus, som Marcus träffade på gladiator skolan är den som leder anfallen mot villor och mindre byar. Alla slavar tas fria, men ägarna slaktas skoningslösa. Brixus inser snart att tiden är inne. Tiden då det är dags för Spartacus son att ta sin rätta plats.

Trots att Marcus avskyr slaveriet kan han inte göra uppror än. Han kan bara hålla ett löfte i gången och just nu är det hans mor som står högst upp. Marcus vet inte heller vilken sida han själv står på. Caesar gjorde Marcus fri, men Brixus är hans vän. Alla som är fria är ju inte helt onda ägare trots att slaveri är fel. Det vet Marcus. När Caesar får i uppdrag att krossa rebellerna tar han med Marcus till bergen. I bergen hamnar de i ett bakhåll. De får en chans att fly och tar den, samtidigt utlöses ett lavin ras och lupus, en av de slavarna som blivit vän med Marcus krossas under lavinen.

Lupus hittas sedan levande av rebellerna och förs till deras hemliga tillhåll. Marcus som sörjer sin så trodde döda vän fortsätter sin färd med Caesar. Men när han sätter sig upp mot Caesar skickas han till ledet som innehåller alla tält och all mat. Men när han kommer dit blir de återigen anfallna. Rebellerna vet inte hur Marcus ser ut och vet bara att Spartacus son lever.

Den tredje delen av Gladiator. En bra och spännande bok. Man får följa mer med Lupus och se hans tankar och funderingar. Hur Marcus försöker lösa en konflikt utan att ett enda liv ska gå till spillo.
Slutet var lite öppet så det kan hända att resan fortsätter. Iallfall hoppas jag på det.

// Atte

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar