torsdag 17 juli 2014

Hata Romeo

Hata Romeo, av Rachel WingNär Jen får veta att skolan ska sätta upp en teater pjäs i skolan blir hon överlycklig. Drama och teater är det bästa hon vet. och det är inte vilken pjäs som helst. Nej det är Romeo och Julia. En pjäs som Jen kan allting om. Hennes föräldrar läsa berättelsen redan när hon var liten och redan vid 6 års ålder kunde hon recensera olika meningar ur den. Hon blir ännu lyckligare när hon tilldelas rollen som Julia. Men lyckan blir kort. När hon får reda på vem som är Romeo blir hon av eld och lågor. För det är ingen annan än Chris Banner. Familjerna Banner och Jen familj kommer absolut inte överens. Och Jen vill inte ens gå i närheten av Chris. han är en skitstövel som bara vill förstöra hennes liv.

Nät teater övningarna börjar blir det inte bättre, de bråkar om allt och Chris retas med Jen. Jen förbannar ödet för det. När hennes bästa vän Rubes blir bra vän med Chris börjar hennes tålamod svikta. Ryktet går runt i skolan om att Jen ska ha slagit Chris. Trots att det inte är sant och jen inte verkar bry sig tar det hårt på henne. Jen inser snart att deras liv är som Julia och Romeo, fast nu hatar Julia Romeo. Och det kommer inte att ändras, eller? Ödet spelar många nyckfulla spratt och Jen inser snart att alla är inte som de verkar.


Den här boken är en mycket bra och läsvärd bok. Författaren var 16 år när boken publicerade och hon skriver på ett speciellt sätt. Hon använder huvudpersonen som "du". Det är intressant men ibland lite förvirrande. En fin romantisk historia som avspeglar sig Romeo och Julia.  Så rekommenderas!

// Atte

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar