lördag 12 juli 2014

Gladiator - Gatans lag

Gladiator - Gatans lag, Simon Scarrow


Efter händelsen på gladiator arenan är nu Marcus på väg till Caesars hushåll som hans tjänare. Han kommer att få i uppgift att skydda Caesars systerdotter Portia. Men innan dess kommer han bli tränad av en av Caesars livvakter. Han kommer lära sig att hantera knivar, käppar, svärd och mycket annat. Men Caesar har insett pojkens talang och har bestämt sig för att ge Marcus ett annat uppdrag också.

Marcus får följa med Caesar till de politiska möten och ska se till att ingen försöker mörda Caesar. Men politikerna vill kommer åt varandra och Marcus inser snart att även hans eget liv ligger på en skör tråd. När han dessutom anmäler sig frivillig att smuggla sig in i ett av de stora gängen som är emot Caesar för att få mera information om hur de ska mörda Caesar blir det riktigt farligt. 

Som slav har Marcus inget värde, men han drömmer fortfarande om den dagen han kan bli fri. Under sin tid hos Caesar blir han starkare och börjar inse att alla strider inte är fysiska. Men under sin tid blir han mycket god vän med Portia, två andra slavar i hans ålder och Festus som tränar Marcus. Dessutom belönar Caesar alla de som gör något bra för honom och de som är på hans sida.  Marcus kommer en dag att ta tillfället i akt och be om sin frihet i utbyte mot allt han gör för Caesar.

Den andra delen av boken serien Gladiator. Andra boken är kanske inte riktigt lika bra som den första, men absolut inte långt ifrån. Man får komma till en helt ny miljö från gladiator skolan till ett rikt hushåll i Rom. Simon Scarrow är väldigt duktig på att måla upp bilden av Rom. Hur det kan lukta på gatorna och i den smala mörka gränderna kan faktiskt någon ligga död. Men sugs in i boken och får läsa ett fantastiskt äventyr.

// Atte

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar