tisdag 28 maj 2013

Hungerspelen

24 deltagare.
Bara en överlever.
Allt direktsänds.

Hungerspels-trilogin av Suzanne Collins

Vem har inte hört talas om Hungerspelen eller Katniss Everdeen? Okej, det kanske är många. Men jag älskar de här böckerna och anser det som min plikt att berätta lite om dem. Även om det är några år sedan de först kom, hålls hungerspelsivern ännu vid liv - delvis tack vare filmerna.

Katniss Everdeen är tjuvjägare, storasyster, familjeförsörjare och den här berättelsens huvudperson. Hon har gått igenom mycket och är tuffare än de flesta. Men när hennes älskade lillasyster Prim blir utsedd till en av deltagarna i hungerspelen förändras hennes liv för alltid. Hon tar frivilligt sin systers plats och lovar samtidigt att göra allt hon kan för att överleva.

Hungerspelen är regeringens sätt att kuva distrikten i Panem. Spelen går ut på att en pojke och en flicka mellan 12 och 18 år från varje distrikt skickas till en arena. Inne på arenan är deras uppgift att döda varandra tills det bara finns en ensam segrare kvar. Deras familjer tvingas se det på TV.

Med sig från distrikt tolv får Katniss Peeta Mellark. Peeta som räddat livet på henne och hennes familj. Peeta som aldrig är annat än snäll. Peeta som älskar henne. Men väl inne på arenan handlar allt om att hålla sig vid liv. Vad Katniss än känner för Peeta måste han dö om hon ska kunna hålla sitt löfte till Prim. 23 döda - en segrare.

Det osannolika händer igen och igen. Katniss kämpar för att visa att hon är mer än en bricka i någons spel. Några bär. En väl riktad pil. Revolten är i gång...





Bella

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar