onsdag 29 oktober 2014

The Maze runner

The Maze runner - James Dashner



Thomas vaknar upp i en hiss. Han kan inte minnas någonting. Det enda han minns är sitt namn. Men han är inte ensam. När hissen stannar och luckorna öppnas möts han av ett gäng andra ungdomar. Alla killar. De har varit med om precis samma sak och det enda de minns är sina namn. Thomas som först blir förskräckt och försöker fly men inser snart att han inte kommer långt. Ute på ängen omges de av en enorm mur. Snart får han förklarat för sig att han har kommit till en plats som heter Gläntan.

Men bakom den enorma muren finns en labyrint som varje natt ändrar form. Och ingen överlever en natt i labyrinten. På dagarna är portarna öppna till labyrinten, men stängs till natten. Då kan man också höra de beklagande ljuden från klagarna. Ingen vet hur de ser ut, men att ingen någonsin har kommit undan dem. Speciellt i labyrinten.

De enda som får vistas i labyrinten är "the maze runners" de starkaste och snabbaste killarna i lägret. Alby deras ledare har varit där längst och fått uppleva både motgång och framgång. De överlever, men bara om de alla kan samarbeta och inte skada någon.

Varje månad skickas det upp en ny pojke till Gläntan. Samma sak igen. Han minns ingenting förutom sitt namn. Men dagen efter att Thomas har kommit, kommer hissen igen. Denna gång med en flicka. Och meddelande hon har med sig är inte några goda nyheter.
Många oförklarliga händelser börjar hända. Och Thomas inser snart att hans roll i det hela kan vara så mycket mer än han trott. Det finns en fråga han grubblar på.

Finns det verkligen ingen väg ut genom labyrinten?

Var och såg filmen i helg och tyckte att den var riktigt bra. Den baserar sig på boken The maze runner. Kommer absolut att läsa boken och hoppas att den är lika bra som filmen, trots att filmen ibland var ganska konstig. Men rekommenderar den till vuxna ungdomar.  Kan vara lika otäck och obehaglig

// Atte

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar