fredag 17 oktober 2014

Warriors - Into the wild

Warriors - Into the wild, av Erin Hunter


"Only fire can save our clan"

I flera generationer har fyra klaner av katter reagerat i skogen. Men nu har Thunderclan problem, deras jaktmarker blir mindre och de har för få kattungar att träna till att bli krigare. Shadowclan växer sig större och starkare. När några konstiga dödsfall infaller bestämmer sig Thunderclans ledare Bluestar att det är dags för en förändring.

Rusty bor på en gård precis bredvid skogen. Han kan känna hur skogen kallar på honom och de senaste nätterna har han drömt en dröm. En dröm där han nästan fångar en mus. Och en kväll blir längtan för stark för honom. Han ger sig iväg ut i skogen, men träffar snart på Graypaw, Bluestar och Lionheart. 
Bluestar blir imponerad av hur denna huskatt kan slåss och ger honom ett erbjudande. Att gå med i deras clan och att lära sig hur man blir en äkta katt. En som slåss för sin överlevnad.

Efter att ha accepterat deras erbjudande blir det långa månader av träning. Rusty som nu har fått namnet Firepaw ska lära sig allt. Men samtidigt gror ett hot emot dem. Både från utsidan och insidan. Vem går det att lita på och vem är det som ljuger. När Firwpaw ställs inför många svåra val, att skydda sina vänner, eller sin clan? Den viktigaste regeln är ju att clanen kommer alltid först eller?

En bra och annorlunda bok. Eftersom handlingarna gäller om katter får man anpassa sig efter dem. Boken finns tyvärr bara på engelska så vitt jag vet. men det går riktigt bra att läsa den ändå. Det här är den första boken i serien av Warriors

// Atte

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar