onsdag 1 oktober 2014

Cirkelns bok

Cirkelns bok, av A.J.J Lake


Efter att ha misslyckats att döda Loke, är han nu fri och drar fram över landet. Iooneth har försvunnit från Elspeths hand och hon känner sig hjälplös och har skuld på sina axlar eftersom hon misslyckades. De fortsätter sin resa bort från norr. När de kommer till isfolket får de se hur Loke har förstört deras hem. Många familjer är borta och ännu flera är skadade.  Nu kan inte längre de se på utan bestämmer sig för att hitta Loke och göra slut på honom.

Han har 1 kedja kvar runt halsen, när den är borta kommer han förstöra världen totalt. Men fortfarande har de en liten chans. Men när de går söderut och följer hans spår märks det tydligt var han drar fram. Han tvistar folk och många börjar följa honom i tron att han är en god gud. De som inte följer honom måste gömma sig annars blir de dödade.

Spåren efter Loke för dem till en cirkel av sten. Och Elspth vet att det är där den sista striden kommer vara. Men Loke är smart och är en mästare på att lura det man ser. När de finner en föräldralös pojke, är allt som Elspth känner medlidande. Men pojken, är han den de tror att han är eller ljuger han för dem.

Den sista delen i Mörkrets tid. Den var lite långdragen, mest följde man med på deras resa när de vandrade. Mot slutet av boken blev den mer intressant, men kan nog säga att jag läst bättre böcker. Men annars går den riktigt bra att läsa.

// Atte

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar