torsdag 3 april 2014

Jag vet vem du är

Jag vet vem du är, av Kerstin Erlandsson-Svevar


Jag vet vem du är. Såg dig i går på stan. Jag gillar din mun. Och när du skrattar lyser hela ditt ansikte. Mmmm... Nyfiken?

Agnes är en helt vanlig tonåring. Hennes föräldrar är skilda, men har inget större problem med det mera. Förut var det värre. Nu turas hon om att bo hos var och en av dem. Men en dag blir allt värre. Hon får reda på att hennes mamma ska flytta utomlands 1 helt år! Till Tyskland?!

Agnes hatar sina föräldrar för att inte ha berättat någonting för henne och att kunna ringa till henne närsomhelst tröstar inte särskilt mycket. Inte när man är van vid att kunna träffa mamma när som helst när man behövde det. Via telefon är ingenting samma sak.

Som tur finns Kim, Agnes bästa vän vid hennes sida. Trots att hennes mamma har cancer hjälper hon Agnes och är alltid glad och den bästa vän Agnes helt enkelt kan ha.'

Samma dag som Agnes mamma berättar om flyttningen, kommer en annan sak också upp. Ett mejl? Ett mejl av någon som heter Enni? Agnes börjar undra, är det någon som skämtar med henne eller är det en creepy stalker?  Men när mejlen fortsätter komma varje dag och som dikter blir Agnes lite nyfiken.

Kan det verkligen finnas någon som gillar henne? Men vem? I skolan finns hur många elever som helst och någon har tydligen spanat in henne. 

En riktigt bra bok. Enkel och helt förståelig. Författaren delar in sina böcker med olika stjärnor som svårighetsgrader. Den här boken hade tre stjärnor och kanske är mera för dem i åldern 12-14 år? Men man kan absolut läsa den i vilken ålder som helst bara man vill :)

// Atte

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar