söndag 20 april 2014

Spejarens Lärling - Kejsaren av Nihon-Ja

Spejarens Lärling - Kejsaren av Nihon-Ja, av John Flanagan


Spoilers!


Horance är och besöker kungadömet Nihon-Ja tillsammans med George. Horace blir mycket snart god vän med kejsaren och kommer sakna honom djupt när de lämnar Nihon-Ja för att resa hem igen. Men när Senshi krigarna gör uppror mot Kejsaren kan inte Horace lämna sin nyvunna vän i sticket. Då gör han det absolut förbjudna. Han bestämmer sig att hjälpa kejsaren och dras därför in i en politisk maktkamp i ett annat land. 

Flera månader går och ingen hör av Horace. När Evanlyn får ett brev av George som berättar allt som har hänt, reser Eavnlyn till Will och Halt för att de alla ska kunna åka till Nihon-Ja och rädda Horace. Med på resan kommer Evanlyn, Will, Halt, Alyss och Selethen till allas stora överraskning. När de med skandiernas skepp åker iväg vet de inte att uppdraget inte blir så lätt. 

Horace däremot har flytt till bergen för att skydda kejsaren. När de kommer fram till en förfallen borg vet de att där är deras plats. Därifrån ska de skydda Kejsaren. Men med de få krigare som fortfarande är lojala mot Kejsaren kommer de inte långt. Men tack vare skogsinvånarna kanske de kan hålla stånd till vintern kommer. Horace önskar att han hade någon av spejarna med sig. De kunde tänka ut en lösning. Men hur ska Will och de andra kunna hitta Horace i ett land som är i uppror?

Absolut en av de bästa böckerna. Älskar allt med den här boken. Miljön påminner väldigt mycket om Japan och samma sak språket. Äventyret får man följa med på två fronter nästan hela tiden. Dessutom ger flickorna en stor roll i det hela att göra nytta.
Så rekommenderas absolut!

En kul sak från boken XD // Atte
 
"Nu tycker jag att ni ska börja bete er som en prinsessa och en kunglig kurir", sa Halt. "Om ni inte gör det så får jag fundera på att skicka hem Will."
"Mig?", sa Will med gäll röst. "Vad har det här med mig att göra?"
"Allt!", ropade Halt utan reson.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar