fredag 11 april 2014

Läser nu: Beautiful Creatures

Beautiful Creatures, av Kami Garcia och Margaret Stohl


Jag har äntligen plockat upp min upplaga av Beautiful Creatures. Efter bara några kapitel är det redan väldigt spännande. Jag har tänkt läsa den här boken så otroligt länge, men nu har jag äntligen tid. Det är inte världens mest lättlästa bok direkt. Pocket-versionen är lite tegelstens-aktig och min upplaga är dessutom på engelska.

Men den handlar om Ethan Wate som länge har haft skrämmande drömmar om en flicka som doftar citron och rosmarin. Men när Lena Duchannes börjar i hans klass inser han att flickan från hans drömmar finns på riktigt.

Lena blir omedelbart mobbad på grund av sina läskiga släktingar. När de håller på att reta henne som mest tappar hon kontrollen och får ett fönster att explodera. Med skräck väntar hon på sin sextonde födelsedag. Ethan börjar inse att något hemskt kommer att hända hans nya (flick)vän.

Superspännande. Det är lite synd att jag har sett filmen och på det viset fått slutet spoilat. Men Beautiful Creatures är en serie, så det finns flera böcker som jag inte ens kan gissa vad de handlar om.


Bella

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar