söndag 6 april 2014

Tjejer på stan

Tjejer på stan, av Jacqueline Wilson


Ellie, Nadine och Magda är de tre bästa vännerna. Alla tre är runt 14 år och njuter av livet. Men allting är inte så lätt speciellt inte när killar kommer med in i bilden.

Russell, går på 1:an i konstgymnasiet. Och det är Ellie han vill ha! Inte Nadine eller Magda, utan Ellie! Aldrig har någon velat ha Ellie! Allt började vid Mc´Donalds. Där satt han helt nonchalant och ritade av Ellie. Utan att skämmas. Nadine och Magda uppmuntrar då Ellie att göra samma sak. Hon är också bra på att teckna.  Efter en stund kommer han fram och presenterar sig som Russell. Snart inser de båda att de har mycket gemensamt och Ellie gillar Russell.

Men tiden flyger iväg när man har roligt och plötsligt är klockan för mycket! När Ellie kommer hem, är hennes pappa inte alls glad. Och när han dessutom får veta att Ellie har varit ute sent med en kille blir det ett himla hej i huset. Ellies pappa och hennes styvmamma Anna förbjuder då Ellie att träffa Russell mera. Men de hade lovat varandra att träffas redan nästa dag.

Det blir många lögner och val. Ellie trodde aldrig det skulle bli så svårt att välja. Pojkvän eller tjejkompisar. Varför kan man inte välja båda?

Inte kanske min favorit av bok, men den gick riktigt bra att läsa ändå. Tyckte den innehöll bra med problem för tjejer som är tagna ur det verkliga livet. 
Rekommenderas för tjejer i 13 år och uppåt.

// Atte

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar