torsdag 17 april 2014

Mortal Instrument - City of Bones

Mortal Instrument - City of Bones


När unge Clary Fray en kväll går ut med sin bäste vän Simon vet hon inte att den kvällen kommer allt att ändras. De går till Pandemonium Club. Väl inne på klubben börjar saker hända. Clary blir vittne till ett mord som ingen annan ser. En grupp på tre personer drar med en kille inne i ett förråd och dödar honom. När de upptäcker att hon ser dem blir de väldigt förvånade. 

När Clary sedan kommer hem sent börjar hennes överbeskyddande mamma gnälla på henne. Clary förstår inte vad som det är med henne. Men en dag blir hennes mamma kidnappad och ett monster gömmer sig i deras lägenhet och väntar på Clary. Snart inser hon att hon inte är någon vanlig människa. Jace en av dem som var på klubben förklara för henne vad hon egentligen  är. Hon är en Shadowhunter precis som sin mamma. Och det är därför Clary har börjat se saker som demor och andra konstiga ting. 

Mycket snart kommer det fram varför Clarys mamma blev kidnappad av Valentine. Valentine är en föredetta Shadowhunter men vill ont. Clarys mamma är den enda som vet var the mortal cup är. Kuppen som kan förvandla vanliga människor till Shadowhunters. Varför Clary först nu har börjat se saker är för att hennes mamma har försökt skydda henne. Men mot vad? Vad finns i Clarys minne som ingen borde veta om?

En av de mest spännande böcker jag läst. Filmen kom ut i höst och rekommenderas verkligen! Den inriktar sig mest till unga vuxna och är fanatsy baserat. Cassandra Clare är en fantastisk författare och boken är både spännande, rolig och romantisk. Och det slutar absolut inte riktigt som man väntat sig. Den här boken är den första delen av 6 st. Den sista boken har ännu inte kommit ut.

// Atte

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar