torsdag 13 mars 2014

Vilket hästjobb!

Vilket hästjobb! av Malin Stehn


Hösten har nu kommit till Sverige och till Humlebygården. Sofie ska börja i högstadiet och i en helt ny klass. Morgon känns hemsk och när hon kommer till skolan har hon magknip. Först verkar det inte vara så hemskt som hon trott, men när en av tjejerna i klassen Nathalie får i uppdrag att "ta hand om Sofie" börjar det hemska. Nathalie och hennes vänner ignorerar Sofie nästan totalt. 

Hela den första veckan blir hemsk! Sofie vet inte hur hon ska stå ut, inte efter att Nathalie har bestämt sig för att Sofie är en snobb, bara för att hon har bott i London. Tack och lov har hon jobbet hos Humlebygården på helgerna. Där finns Isabelle som är hennes enda kompis i hennes ålder och Speedy såklart. Men inte ens i stallet verkar allt vara frid och fröjd. Speedy haltar oförklarligt? Trots att han bara en vecka tidigare hade tävlat och travat hur fint som helst.

När en olycka dessutom sker och Sofie tar på sig ansvaret att ta hand om två travhästar, börjar det bli för mycket. Men 2 månaders erfarenhet av hästar räcker inte långt till att sköta två hästar på heltid, speciellt inte efter skolan då läxor och annat väntar. Hur ska hon orka?

Plötsligt verkar det som om hjälpen kommer från ingenstans, en ny vän. En vän som man kanske kan lita på? Sofie har dessutom börjat öppna ögonen för en kille vid namn Adam. När hon dessutom får reda på att Adams pappa är en av Isabelles pappas största kusiner väcks intresset ännu mera. En hästintresserad kille? Men vad skulle han vilja veta av en liten sjua medan han själv går i nian? Vem vet ödet kanske har ett finger med i spelet?

Den här boken till hör serien Stall Humlebygården. Och personligen tycker jag det är en bra bok. Man får mera insikt i Sofies vardag och allt är inte bara om hästar och jobb. Utan vanliga tonårs problem tas fram och många funderingar. Vet att den här boken har fått mycket bra kritik och Malin Stehn som har skrivit boken är en duktigt författare!

// Atte

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar