söndag 16 mars 2014

Spejarens Lärling - Sårad i ödemarken

Spejarens Lärling - Sårad i ödemarken, av John Flanagan

OBS! Spoilers om man inte läst den förra boken :)

Halt, Will och Horace är nu på en resa längre norrut. Där följer de efter den falske profeten Tennyson och två av hans lönnmördare. Tennyson  är på flykt för att slippa straffas för de brott som han och Särlingasekten begick i Clonmel. Men det är inte så lätt när man har två spejare och en krigare i hälarna. Men Will och de andra måste ändå se upp. Tennyson är smart och med de två lönnmördarna tänker de ut en smart plan. En plan att stoppa dem alla tre!

Men de måste stoppa honom innan han går över gränsen, om han gör det är allt förlorat.  När de verkar ha dem på krocken, får Halt i sig en mycket giftig giftpil. Halt och Will blir först tvungen att se över Halts sår. Och Tennyson hinner smita undan från dem ännu en gång. Halt får hög feber och börjar yra, men efter någon dag verkar han kvickna till igen och de kan ta upp jakten igen. Men Halt är inte sig själv. När de galopperar börjar han ropa om att fienden är bakom dem och att de måste skynda sig. Will som känner till den historien när Halt har "lånat" hästar och rider iväg hände för många år sedan. Han inser då att Halt hallucinerar. 

Än en gång får Halt hög feber och stora smärtor. Will och Horace börjar inse att pilen Halt fick i sig är en dödlig giftpil och ingen av dem kan göra någonting för att bota Halt. Är detta Halt och Wills sista strid tillsammans är finns det fortfarande hopp?

Bild från google, men tyckte den passade bra in som ödemarken
En mycket bra bok från början till slut. Blev lite långtråkig på somliga ställen där det mest bara var detaljer. Men den är riktigt intressant och man får följa med Wills känslor om hur hans gamle läromästare håller på att dö. Och när ingen av dem vet hur de ska rädda Halt kommer frågorna? Ska de lämna honom att dö här och följa efter Tennyson? Eller rädda Halt?

// Atte

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar