söndag 9 mars 2014

Between shades of Gray,

Between shades of Gray, Ruta Sepetys


År 1941, är femton-åriga Lina förbereder sig för konstskola, första datum, och allt som sommaren har att erbjuda. Men en natt, den sovjetiska hemliga polisen pråm våldsamt in i hennes hem, deportera henne tillsammans med sin mamma och yngre bror. De skickas till Sibirien. Linas pappa har skilts från sin familj och dömdes till döden i ett fångläger. Allt är förlorat.

Lina kämpar för sitt liv, orädd och lovade att om hon överlever hon kommer att hedra sin familj, och de tusentals som hennes, genom att dokumentera sina erfarenheter i sin konst och att skriva. Hon riskerar allt för att använda sin konst som meddelanden, hoppas de kommer att ta sig till sin fars fångläger för att låta honom veta att de fortfarande lever.

Det är en lång och skakande resa, och det är bara deras otroliga styrka, kärlek och hopp som drar Lina och hennes familj genom varje dag. Men kommer att älska att vara tillräckligt för att hålla dem vid liv?

Den här boken är en fängslande roman som stjäl dina andetag, fångar ditt hjärta, och avslöjar den mirakulösa naturen hos den mänskliga anden. Jag läste den på engelska via nätet. Så är osäker på vad den heter på svenska, men absolut en bok värt att läsa!

// Atte

Bjuder på nåt smått roligt här ^^

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar