måndag 3 mars 2014

Spejarens Lärling - Fånge i Arrida

Spejarens Lärling - Fånge i Arrida, av John Flanagan


Den här historien utspelar sig mellan Slaget om Skandia och den förtrollade skogen. Det är innan Will blir utsett till en äkta spejare.


Resan börjar med att Erak, tänker göra ett sista plundringståg i Arrida. Men Selethen och hans mannar sätter stopp för det. De tar Erak som gisslan medan Eraks mannar kan åka tillbaka till Skandia och komma tillbaka med en stor lösensumma för Erak. 



Halt bröllops festligheter blir avbrutna när Svengal rusar in till bröllopet. Will och Horace tar hastigt hand om det och Halts bröllop kan fortsätta. Senare berättar Svengal om hur Erak är fången och att arriderna kräver lösensumma för att släppa honom fri. Snabbt tas beslutet om att Evanlyn ( prinsessan Cassandra tillsammans med skandierna, Will, Halt, Gilan och Horace åker iväg till Arrida för att lösa ut tvisten. 








Men när de kommer fram får de sedan en obehaglig överraskning. Erak är längre inte i staden utan har skickats längre in i landet. Och för att komma dit måste Will och hans vänner resa tillsammans med Selethen genom en förrädisk där, ökenlejon, skorpioner och banditer lurar sig bakom varje kulle. 

När en plötslig sandstorm dyker upp blir Tug rädd och sliter sig. Will har ingen chans att följa efter honom i stormen. Men efter stormen tar han en häst och rider efter Tug. Aldrig i livet kommer han att överge honom nu! Han ska söka upp Tug även om det finns en risk att kosta honom livet. Sökande efter Tug blir mer förrädisk än Will trodde. Samtidigt har Halt och de andra råkat illa ut.

En av mina favoriter i Spejarens Lärling serien. Varför? Jo för att många av mina favoriter är med. boken innehåller spänning, drama och en hel del humor. Speciellt eftersom skandierna är med. 

// Atte

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar