torsdag 19 december 2013

Mary-Kate och Ashley Sweet 16 - Systrar till låns

Mary-Kate och Ashley Sweet 16 - Systrar till låns. av Emma Harrison

Borta bra, men hemma bäst!

Systrarna Ashley och Mary-Kate diskuterar varandras livsstil med sina bästa kompisar. Mary-Kate som inte kan fatta hur Brittany kan tycka att hennes lillebror kan vara jobbig. Han är ju bara en bebis. Och världens sötaste. Medan Ashley avundas Melanie vars pappa är mode designer och bor i ett stort vackert hus och har en enorm klädskåp med massa moderna kläder. Vad kan vara bättre än det? Melanie och Brittany däremot håller inte alls med. Och mycket snart blir det bestämt. Ashley och Mary-Kate ska få pröva att bo hos sina kompisar i en hel vecka och leva i deras vardag.

Men blir allt som de trott? Nej... det blir det verkligen inte. Ashley som flyttar in till Melanie börjar inse att allt är inte perfekt. Hennes pappa som är känd mode designer har knappt någon tid alls med Melanie. Och det är inte bara för att det är stressigt före den kommande mode visningen som kommer att bli stor. Ashley kan bara konstatera att Melanie är ofta ensam. Inte bara just då, utan väldigt ofta! Men när Dan visar sin mode kollektion för första gången åt Ashley och Melanie, ändras Melanies uttryck. Det blir många första gånger när Ashely är där. 

Mary-Kate som tillbringar sin vecka hos Brittany får sig också en överraskning. Det är mycket mera jobb än hon trodde det skulle göras. Och när Lucas vaknar mitt i natten kan hon inte låta bli att gå in i hans rum och ta upp honom. Men sen berättar Brittanys föräldrar att de försöker lära honom att somna om på nätterna och nu när Mary-Kate gick in till honom måste de börja om. Misstag efter misstag gör Mary-Kate. Och vilka uppoffringar man får göra när man har en lillebror att ta hand om.

Men kommer deras vänskap överleva en hel vecka? Är Melanie avundsjuk för att hennes pappa är så snäll emot Ashley men glömmer bort Melanie?

En riktigt bra bok för tonåringar. Det finns flera böcker, men man kan läsa dem i vilken ordning som helst. Jag kommer absolut läsa dem alla någon gång. När man själv är 16 kan man spegla sig lätt in i deras situationer. 

Snart jullov! Eller imorgon får de flesta jullov! :) Vi kommer fortsätta blogg som vanligt. Kanske inte exakt samma dagar och två ggr i veckan nu under jul men åtminstone 1 gång! Eller så blir det tvärtom att vi bloggar mera under jul. Men det får synas då. Kommer inte ta någon stress över det här. Utan på jul ska man ta det lugnt. Ha en riktig bra början på jullovet och hoppas på att det snart kommer lite snö ner, så att vi får en vit jul! :D

// Atte

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar