lördag 7 december 2013

De fem utvalda - Korpens port

Anthony Horowitz: Korpens port


Korpens port handlar om en ung pojke med stora bekymmer. Matt är fjorton år, föräldralös och kriminell. Men inte så kriminell. När Matt blir anklagad för att ha knivhuggit någon, kan han inte bevisa att han är oskyldig. Han skickas från storstaden ut till en ganska obehaglig liten by på landet.

Tanten han tvingas bo hos är otrevlig och han vantrivs. Dessutom är det tydligt att något inte är som det ska. Han ser otäcka ljussken i skogen och när han försöker rymma kommer han bara tillbaka till samma ställe igen. Alla som verkar försöka hjälpa honom försvinner spårlöst, och Matt börjar inse att han har en roll att spela. För han är en av de fem ungdomar som är ödesbestämda att rädda världen. Han är tvungen att hitta de andra fyra nu när historien håller på att upprepa sig själv.

Korpens port är första boken i en serie på fem böcker. Jag har inte läst den sista ännu - den kom ut på engelska i oktober - men jag kommer att göra det. De här böckerna är fruktansvärt spännande. Precis som Horowitzs böcker om Alex Rider, passar de här böckerna minst lika bra för pojkar som för flickor. Jag skulle rekommendera dem för kanske 10 till 16-åringar.


Bella

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar