söndag 8 december 2013

I tornadons spår

I tornadons spår, av Angela Dorsey


Chance och Hanna har sett fram emot en trevlig ridtur, men blir besvikna när de möter högfärdiga Brianna och hennes kompis Lucy. De är bara ute efter bråk. Men efter att de 4 tjejerna skiljs åt börjar en häftig storm dra in över dem. En våldsam tornade som sveper över deras hem. Brianna och Lucy hittar i rättan tid en källare där de tar skydd, men det finns bara plats åt en häst. Brianna som är självisk räddar sin egen häst medan Lucy hjälplös måste titta på när hennes häst springer iväg med båda sadel och träns. 

Chance som inte heller hinner hem i tid, kämpar förtvivlat emot stormen. Men när hon ser sitt lilla föl Tubby svepas iväg med tornadon, och det finns inget hon kan göra. Efter att stormen lugnat ner sig, bestämmer hon sig att hitta Tubby. Han kan bara inte vara död! Samtidigt upptäcker hon att sin bästa vän Hanna inte hann hem! Nu måste hon hitta både Hanna och Tubby innan det är försent.

Samtidigt inser Brianna att där de har tagit skydd i källaren är källaren som byggdes för Hanna, hennes familj och hennes häst. Men Hanna är inte där, och inte hennes häst. Lucy börjar ropa och enligt henne har de dödat Hanna. Hanna som kanske faktiskt är död! Hästarnas ängel Angelica har kommit för att hjälpa, men det finns så många som behöver hennes hjälp. Så vem skall hon hjälpa först? 

Den här boken var bra och minsann spännande. Det är flera olika personer som man får följa med under stormen. Hur de kämpar för att överleva. Och hur man efter en storm bara är tvungen att inse, att livet går vidare.

Angela Dorsey är en fantastisk författar som skriver jättebra. Magin, hästar allt som ingår i hennes böcker. 
Så är verkligen ett stort fan av hennes böcker. Den här boken, är den näst sista ( vad jag vet.) Men man behöver inte läsa dem i någon speciell ordning eftersom alla böcker innehåller en ny historia!

// Atte

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar