torsdag 26 december 2013

Åskans döttrar

Åskans döttrar, av Ingela Magner


Vilda och hennes familj bor i Stockholm och deras pappa arbetar som journalist. Under ett uppdrag i Irak blir han kidnappad. Trots att regeringen försöker allt de kan har kidnapparna bara ett krav. Pengar.. en lösen summa ska krävas för att deras pappa skall komma tillbaka.
Vilda och hennes bror Erik skickas till deras farfar på Gotland. Förut älskade de att komma till Gotland. Där hittade de på en massa spännande. Men det är det inte den här gången. Erik är instängd i sin egen bubbla. Ingen vill han tala med. Farfar säger att han är lika orolig som Vilda. Dessutom hade han och pappa ett stort bråk innan hennes pappa hade åkt iväg på uppdraget.

Så Vilda blir ganska ensam. Och en natt när hon bestämmer sig för att ta en promenad med hunden Flash. Då hittar Flash ett mystiskt smycke. Och efter det börjar Vilda drömma. om en annan flicka i hennes ålder, Tora heter hon. Men Tora är en vikings dotter. Men vad är det hon vill visa åt Vilda? Har de ett sammanband? 

Det verkar nästan som om Tora vill varna henne för smycket. Smycket verkar bära på magiska krafter, men är krafterna onda eller goda? När Erik får tag i smycket verkar det som om alla vänder sig emot honom. Men när Vilda har det är allt som vanligt. Och kommer någonsin Vilda få tillbaka sin pappa?

En helt okej bok att läsa. Trots att den inte är så tjock kan den verka tjock när man läser den.
Rekommenderas i åldern 12-13 år. Passar för både pojkar och flickor.

// Atte

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar