fredag 6 december 2013

Du och jag, Agnes

Du och jag, Agnes, av Benete Bratlund


Agnes och Maja är bästa vänner, det har de varit sedan små. Alltid har de varit tillsammans. Men Maja får alltid som hon vill. Alltid är det hon som står i centrum, hon som vinner allt, hon som utmärker sig mest. Och båda är de hemligt förälskade i den nya killen i klassen Daniel. När de i klassen röstar ut en kille och en flicka, som ska åka på en kurs i biologi till Öland, då blir Agnes mer nedstämd. 

Alltid ska Maja vinna....Nu kommer de säkert bli tillsammans. Men ibland behöver man eget utrymme för att växa. Det påstår iallafall hennes granne. Grannen som hon kan tala allting om, pojkar, kärlek, till och med vissa hemligheter. 

Men Agnes kommer faktisk växa, ta åt sig mer eftersom Maja inte är där. Och när Tim som är klassen clown säger att Agnes är snygg, menar han det eller? 

En kort men väldigt lätt och jag tror vissa tjejer känner igen sig i situationen. Benete skriver på ett bra sätt och verkligt. Även jag tror man ibland behöver utrymme för att kunna växa. Vänner är bra, men någon enstaka gång måste man kunna få växa! Så en minnesvärd bok! rekommenderas mest till tjejer! 

// Atte

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar