torsdag 1 maj 2014

Kom igen Sigge och April April Sigge av Lin Hallberg

Kom igen Sigge


Elina och hennes mamma har fått i uppgift av Helena att mata ponnyerna vid Broby stallet på juldagsmorgonen. Elina är spänd av förväntan. Det kommer till och med bli bättre än julklapparna. När de har färdigt delat ut frukosten sätter de sig i sadelkammaren och äter sin frukost. Där sitter de och pratar hästar. Elinas mamma berättar om hennes häst då hon var liten. Elina kan då inte låta bli att drömma sig bort. Hon drömmer att stallet är hennes och mammas. Men drömmarna krossas när Jossan kommer. Det var ju hennes dag med Sigge. Jossan som är skötare på Sigge kommer säkert vilja ha honom nu när hon är där. 

Senare får Elina veta att Jossan ska för första gången delta med Sigge i en hopptävling. Hur ska det nu då gå? Sigge som inte alltid vill. Dessutom får Elina erbjudande att komma med som skötare på tävlingarna. Då blir det riktigt nervöst och spännande för Elina. 


April April Sigge


En dag i stallet sätter Ingela upp en lapp. Direkt går stortjejerna dit och skriver sina namn och hästarna. Det är nämligen anmälningar till sommarens ridläger. Småtjejerna vill också, men vågar de? När Elina tar mod och frågar Ingela om de också får komma på ridläger. Ingela är inte alls säker. Hon undrar om småtjejerna är tillräckligt duktiga att hantera ponnyerna själva. En hel vecka ska de sköta, kunna rida och ta hand om dem själva. Elina bestämmer sig för att bevisa för Ingela att de visst kan rida själva. Men samtidigt är det mycket annat som pågår. Samira väntar ett föl och Mattis har slutat komma på ridlektionerna. Vad är det som händer?

// Atte 
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar