måndag 26 maj 2014

Häst till slau

Häst till salu, av Malin Stehn


Hösten fortsätter i Humleby. Sofie tillbringar nu mestadels av sin fritid i två stall. Helg jobbet på Stall Humlebygården och tar hand om Georges hästar inne i veckorna. Utan Adam skulle hon inte ha klarat av det. Men när han tidigare under en paddling hade räckt ut en hand för att hjälpa Sofia hade hon sagt ja. Det som inte Sofie kan klura ut är varför Adam för det första vill hjälpa en opopulär tjej i sjuan? Och det andra är att Adams pappa äger också ett travstall men verkar hellre vilja vara vid stallet än hemma. Och när Sofie har frågat om hon kan komma dit och titta så har han slingrat sig undan. Vad är det Adam egentligen döljer?

När Adam och Sofie dessutom hittar en övergiven kattunge får Sofie mycket att stå i. Kattungen behöver ett hem, Adam kan inte ta henne och inte heller hennes grannar. Bara Sofie kan ta hand om kattungen men hennes pappa vill ju inte ha några djur alls! Hur ska hon kunna övertala honom till detta?

En dag får också Sofie höra ett oroväckande samtal. Det får henne att bli utom sig av oro. Kan det vara Speedy de talar om? Ska Speedy säljas? Det får inte ske!

Fortsättningen i bokserien av Stall Humlebygården. Man får bra bild av Sofies handlingar och händelser. Hur man som bara en 14-årig tjej kan råka ut för allt möjligt. Boken beskriver bra och allting sker och händer i sin takt. En riktigt bra bok.

// Atte

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar