torsdag 1 maj 2014

De glömda berättelserna

De glömda berättelserna, John Flanagan


Utgrävningar  runt området där en gång Redmonts slott låg pågår.Den leds av professorn Giles MacFarlane som är djupt insatta i Redmonts historia.  De välkända berättelserna om Araluens spejare har hittats i dokument. Men det finns något som saknas. När hans unga invriga assistent  hittar en  stuga utanför Redmont är Giles ganska säker på att det är stugan där Will och Halt bodde.  Och i ruinerna av stugan hittar de flera berättelser. Araluens glömda berättelser.

Will bor nuförtiden i stugan där Halt en gång bodde. Han bor där tillsammans med Tug och Onyx. Halt däremot har flyttat in hos sin hustru lady Pauline. När Halt en kväll kommer på besök ser han skuldmedveten ut. Efter många om och men säger han det han har tänkt berätta en lång tid sedan. Halt berättar att han vet sanningen om Wills mamma och pappa, de som Will aldrig fick träffa. 

Kusten plundras av rövare. Halt och Will skickas iväg för att ta itu med problemet. Men det är en väldigt opassande tid. Horace och Cassandra (Evanlyn) ska gifta sig. Och Will har fått uppgiften att skriva ett tal för det kommande nygifta paret. Men hur han än gör känns det inte riktigt rätt. Halt är absolut till ingen hjälp eftersom han tycker Wills tal kunde framföras av en tråkig politiker istället.

De glömda berättelserna är riktigt bra! Flera frågor som man undrat över får man svar på. Boken innehåller flera korta berättelser, men det passar riktigt bra ändå! Humor finns med och man kan alltid skratta i dessa böcker. Slutet är riktigt bra och sammanknyter hela boken känns det som. Så rekommenderas verkligen!

Drar iväg till Italien nu i en 1 vecka :) Så inga uppdateringar eller bloggande från min sida då :) Ha de så bra!

// Atte
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar